06.02.2017

ЧИ ЛІКУЄ ДУШУ РОЗТОРОПША?

ЧИ  ЛІКУЄ  ДУШУ  РОЗТОРОПША?

Кожної зими в пік захворюваності на ГРВІ всюди звучать розмови про «Стрепсілс», «Грипомед», «Нурофен», про температуру, яка «сьогодні вже майже в нормі», про компетентних, небайдужих лікарів… І хоч нежить, застуда та кашель – сезонні хвороби, черги в аптеках бувають завжди, незалежно від пори року. Так само і рекламу різних лікарських засобів можна почути та побачити будь-коли і будь-де: в громадському транспорті, в соціальних мережах чи просто на біл-бордах посеред вулиці. Цей потужний рушій торгівлі не стомлюється запевняти, що нам, мовляв, до повного щастя не вистачає «Альмагелю», розторопші плямистої або ще чогось подібного, що зніме біль у суглобах, підвищить працездатність, покращить відносини з близькими тощо.

Наслухавшись та надивившись, міркуєш: біль у суг­лобах, може, й мине і голова перестане боліти. Але чи справді нам не вистачає лише розторопші плямистої? Чи ж лікує вона душі?! Адже всяка хвороба починається з душевних негараздів. А у світі стільки зранених душ… Сльозоточать, страждають, б’ються в депресії. Глумляться, обманюють, принижують, роблять боляче іншим. І все тому, що самі змучені, виснажені, зболені. Хворі… Купуємо для оздоровлення тіла «Альмагель» чи розторопшу, забуваючи, що лікувати потрібно не симптоми, а причину. Вона ж ховається десь так глибоко, що не кожен спеціаліст може її діагностувати. Та й немає таблеток, здатних допомогти роз’ятреній душі: звільнити від страху, по-справжньому заспокоїти, затягнути шрами і наповнити її втіхою, радістю, вірою у краще завт­ра.

Але, на щастя, є Той, Хто і без пігулок може загоїти будь-яку душевну рану. Бо Він – Цілитель. До того ж уздоровлює всіх задарма. Кожну стражденну душу Ісус Христос, Божий Син, лікує прощенням і любов’ю. Він осушує сльози, звільняє від болю, позбавляє від муки, втішає і надихає. Під Його святим покровом мізерніють біди та негаразди, перемагаються спокуси, які повсякденно атакують людство, рвуться пута зла. Ісус знає історії всіх хвороб, яких заблудла душа набралася у грішному світі. Він прагне допомогти їй стати вільною і щасливою, пропонуючи Свій особливий рецепт – віру, покаяння, прийняття Бога своїм Спасителем.

І хоч цей надзвичайний Лікар один на весь світ, потрапити до Нього на прийом зовсім не складно. Навіть не потрібно заздалегідь записуватися. Достатньо лише звернутися до Господа по імені, прикликати Його у своє життя, щиросердно зізнатися у своїх бідах, попросити допомоги. Він тут же відповідає – приходить, напов­нює Своїм Духом і дарує благодать на спасіння. А відтак – оберігає і захищає, зцілює душу і тіло, дає радість і натхнення.

Тож не зволікаймо! Відкриймо серця для всемогутнього Бога. Повір­мо в Нього і зі щирими намірами та бажаннями визнаймо Його своїм Господом та Спасителем.

Ірина ВІТМАН, м.Ніжин 

 

Вгору