11.07.2017

СВІТЛО МАЙБУТТЯ

СВІТЛО МАЙБУТТЯ

Біль – це такий товариш, який буде прикидатися найкращим другом і стане господарем душі, якщо ти тільки відчиниш двері свого серця і дозволиш йому туди ввійти. Він зайде на короткий час, як гість, а поселиться надовго, як справжній хазяїн. Забруднить усе навколо гіркотою й образами і «прикрасить» твою душу траурним одягом. Всюди розвісить спогади про прикре минуле і закриє штори, щоб не бачити світла майбутнього. Біль вирішить, що влада в його руках, і не дасть можливості зробити вибір на користь прощення і радості.

«Він скрізь», – подумаєш ти, і біль тут же опиниться поряд, розфарбовуючи твій світ у темні кольори. Він підступний, якщо тільки віддати йому всі права. Брехливий, якщо дозволити йому весь час говорити. Пристрасний, якщо оволодіє серцем. 

Біль не можна перемогти болем, жалістю, осудом чи повчаннями. Але він надто боязкий, якщо дати йому відсіч. Нікчемний та безсилий, якщо нехту­вати ним і натомість проявляти любов. Зникне, як дим, якщо протистояти йому «духом сили, любові і здорового розуму», вірою й надією.

І якщо ти увіллєш в себе пор­цію прощення і дозволиш собі повернутися до минулого спиною, раптом радість сьогодення і надія майбуття окрилять тебе свободою та умиротворенням. І тобі знову захочеться парити, обіймаючи всіх навколо милістю і любов’ю.

Світлана ­СПІВАКОВА, м.Київ

Вгору